A tojást, a tejet, az olajat, a sót és a cukrot kézi habverővel összekeverjük, majd lassan fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és teljesen csomómentesre keverjük a tésztát. Nagyméretű, vékony palacsintákat sütünk.
A zsírszalonnát kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, majd belekeverjük a felkarikázott paprikákat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje az edény tartalmát.
Ízlés szerint hozzáadjuk a sót, a borsot, az őrölt piros paprikát, valamint a fokhagymát. Mikor látjuk, hogy a paprika kellőképp megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a vékony karikákra vágott mangalica kolbászt, majd összefőzzük.
A palacsintákat a lecsóval töltjük, háromszögbe hajtjuk, a tetejére egy kis kanál tejföllel tálaljuk.