Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csomboros töltött káposzta

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

  1. A kolbászhúshoz adjuk a kockára vágott vöröshagyma felét, a tojást, a megmosott rizst, jól összedolgozzuk, félretesszük.
  2. Amaradék kockára aprított vöröshagymát megdinszteljük 5 dkg zsíron, rászórjuk a pirospaprikát - vigyázzunk, nehogy megégjen -, gyorsan felengedjük 3 dl vízzel, rárakjuk az apró savanyú káposztát, a felkockázott füstölt húsos szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt.
  3. A szármáknak a vastag erét kivágjuk, majd megtöltjük a bekevert kolbászhússal. A kész töltelékeket rárakjuk a káposztás alapra, végül a megmaradt aprókáposztával befedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fűszereket egyenletesen rászórjuk.
  4. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük. A főzés ideje kb. 3 óra. Ha szükséges, utánízesítjük.

 

Megjegyzés

A csombor varázslatos ízvilágot kölcsönöz a káposztának! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss