Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csomagolási kisokos - melyik ételt miben tároljunk?

Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

1. Gyümölcsök, zöldségek: műanyag doboz

Túl sok zöldséget hámoztál, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.

2. Fagyasztott ételek: speciális zacskó

Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.

3. Gabonatermékek: műanyag, üveg vagy fém

A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.

6 FILLÉRES ÉTELCSOMAGOLÁSI TRÜKK, AMIVEL FRISS ÉS KÍVÁNATOS MARAD A TÍZÓRAI>>> 

13 ÉTEL, AMIT EDDIG ROSSZUL TÁROLTÁL!>>> 

6+1 TIPP HA OTTHONRÓL VISZED A SALÁTAEBÉDET>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin