Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csomagolási kisokos - melyik ételt miben tároljuk?

default user icon
MME
Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

Annak érdekében, hogy a lehető legtovább frissen tartsuk az élelmiszereket, oda kell figyelni arra, hogy mibe csomagoljuk, miben tároljuk azokat. Mutatunk most néhány praktikát, amit az alapvető élelmiszerek és alapanyagok esetében érdemes betartani! Csomagolási kisokos következik.

1. Gyümölcsök, zöldségek: műanyag doboz

Túl sok zöldséget hámoztál fel, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.

2. Fagyasztott ételek: speciális zacskó

Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok és nejlontasakok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.

3. Gabonatermékek: műanyag, üveg vagy fém

A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss