A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét hűtőbe tesszük, a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, és 10-12 perc alatt kézi habverővel vagy géppel alaposan kikeverjük. Amikor a sűrű, krémes állagot megkapjuk, hozzáadjuk a kakaóport és az olajat és tovább keverjük kb 10 percig.
A tojások fehérjéből 1 csipet sóval habot verünk, de ne legyen túl kemény. Ne érje el azt az állagot hogy "a fejem felé teszem és nem borul ki" csússzon a tálban. A tojássárgájás krémhez adagoljuk a habot, alaposan elkeverjük. Ezután beletesszük a lisztet, amit szintén jól elkeverünk. Vajazott, morzsázott formába öntjük a masszát. Normál sütőben:180 fok 40 perc, gázsütőben 170 fok 40 percig sütjük.
A krém elkészítése: A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a pocukrot és jól kikeverjük. Közben megolvasztjuk a csokit. Amikor kikevertük a margarint, beletesszük az olvasztott csoki és a kakaóport. Kb 10 percig folyamatosan keverjük. 1 órát hűvösre tesszük a krémet. Ennyi idő alatt a piskót és a krém is kihűl.
A tésztát 2-3 lapra vágjuk, és beletöltjük a krémet, de egy keveset hagyunk belőle a díszítéshez is. Amikor elkészült hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük, de 1-2 óra múlva is fogyasztható!
Az olajat azért teszem hozzá, mert a kakaós piskóta kicsit masszívabb, mint a sima piskóta. Így finom, puha marad a tésztánk másnapra is. CSAK A KAKAÓS PISKÓTÁNÁL HASZNÁLJUNK OLAJAT!!!! - Aniko30
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!