Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta ünnepre

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl főzőtejszín
  • 30 dkg kristálycukor
  • 37,5 dkg vaj
  • 15 dkg kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk. 3 részletben sütöttem, hogy egyforma vastagok legyenek a lapok.

A krémhez a tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.

A piskótalapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be. A torta oldalára fehércsokoládé darabkákat tettem, a tetejét fehér tortabevonó csokoládéval és tejszínnel díszítettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss