Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk. 3 részletben sütöttem, hogy egyforma vastagok legyenek a lapok.
A krémhez a tejszínt egy lábasban a cukorral együtt kevergetve 7-8 percig forraljuk. A vajat beletesszük, tovább kevergetjük felolvadásig, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a hűtőszekrénybe tesszük pár órára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
A piskótalapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be. A torta oldalára fehércsokoládé darabkákat tettem, a tetejét fehér tortabevonó csokoládéval és tejszínnel díszítettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre