Elkészítés: A liszt közepébe mélyedést csinálunk, hozzáadjuk a sót és a kockára vágott puha vajat. Az ujjunkkal elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzászitáljuk a porcukrot, majd tovább morzsoljuk. Ezután a közepébe mélyedést nyomunk, majd beleütjük az egész tojásokat, és gyors mozdulatokkal addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta. Néhányszor tenyérrel átgyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Ezután fóliába csomagoljuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A hűtőből kivett tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy kb. 3 cm-es pereme legyen, majd 20 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezután a hűtőből kivett tészta alját villával megszurkáljuk, majd egy sütőpapírt helyezünk rá, és megtöltjük nehezékkel (pl. rizzsel, babbal...).
Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ezután a sütőpapírral együtt eltávolítjuk a nehezéket, majd visszahelyezzük a 170 fokos sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük, hogy a tészta szép színt kapjon. Ezután a megsült tésztát kivesszük a formából, majd rácsra helyezzük, teljesen kihűtjük.
A málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahajat és a narancshéjat, majd kb. 10 percig lassú tűzön főzzük, közben többször megkeverjük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a málnazselébe, majd kihűtjük.
Az 1 dl vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatint, és simára keverjük. Kevergetve kihűtjük, majd hozzákeverjük az előzőleg átpasszírozott, kihűtött, málnapéphez.
Ezután a teljesen kihűlt tészta aljába öntjük, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
A tejszínt egy edénybe öntjük, majd közepes hőmérsékleten felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a mézet, és kézi habverővel simára keverjük. Végül állandó keverés mellett, apránként hozzákeverjük a vajat.
A hűtőből kivesszük a málnazselés tortaformát, majd óvatosan ráöntjük a teljesen megdermedt zselé tetejére a csokoládékrémet. Ezután legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt a tortát kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel ízlés szerint felszeleteljük.