Felolvasztunk 17,5 dkg felkockázott étcsokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, 12,5 dkg puha vajat habosra keverünk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mandulát, a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk , majd kivajazott, kapcsos tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük, majd kivesszük, 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk a tortát.
Még melegen meglocsoljuk a felforrósított lekvárral. A megmaradt csokoládét és vajat felolvasztjuk, majd a torta tetejére locsoljuk. Elsimítjuk, hagyjuk, hogy lecsorogjon a torta oldalán. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd szeletelve tálaljuk.