Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládétorta gazdagon

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 17,5 dkg vaj + a formához
  • 12,5 dkg cukor
  • 20 dkg őrölt mandula
  • 4 db tojás
  • 4-5 ek baracklekvár

Elkészítés

    1. Felolvasztunk 17,5 dkg felkockázott étcsokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, 12,5 dkg puha vajat habosra keverünk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mandulát, a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét. 
    2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk , majd kivajazott, kapcsos tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük, majd kivesszük, 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk a tortát. 
    3. Még melegen meglocsoljuk a felforrósított lekvárral. A megmaradt csokoládét és vajat felolvasztjuk, majd a torta tetejére locsoljuk. Elsimítjuk, hagyjuk, hogy lecsorogjon a torta oldalán. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd szeletelve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin