Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta gazdagon

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felolvasztunk 17,5 dkg felkockázott étcsokoládét. A tojásokat szétválasztjuk, 12,5 dkg puha vajat habosra keverünk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mandulát, a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét. 
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszába dolgozzuk , majd kivajazott, kapcsos tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük, majd kivesszük, 5 percig pihentetjük, majd rácsra borítjuk a tortát. 
  3. Még melegen meglocsoljuk a felforrósított lekvárral. A megmaradt csokoládét és vajat felolvasztjuk, majd a torta tetejére locsoljuk. Elsimítjuk, hagyjuk, hogy lecsorogjon a torta oldalán. Hagyjuk kissé megszilárdulni, majd szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss