Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládétorta 3 ízű piskótával és lekvárral

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 tortához:
  • A 3 tepsi tésztához:
  • 3 x 4 db tojás
  • 3 x 4 evőkanál cukor
  • 3 x 1 evőkanál olaj
  • 3 x 4 db evőkanál liszt
  • 3 x fél csomag sütőpor
  • 3 x 1 csomag vaníliás cukor
  • pici só mindegyikbe
  • Az első tésztába még kell:
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • A második tésztába még kell:
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 2 evőkanál tej
  • A harmadik tésztába még kell:
  • 1 citrom reszelt héja
  • A csokoládékrémhez:
  • 4 dl habtejszín
  • 40 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 60 ml eszpresszó kávé
  • 8 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
  • 8 dkg belga étcsoki pasztilla
  • Valamint:
  • 5-6 dl sárgabarack lekvár
  • A tetejére:
  • A csokimázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 4 evőkanál víz
  • grillázs mogyoró
  • cica figura

Elkészítés

Elkészítés: A tésztának többféleképpen is nekikezdhetek, úgy is, hogy egyszerre választom szét a tojásokat, és az összes fehérjét felverem, majd szétosztom 3 felé. Én így csinálom. 3 tálba kerülnek a tojások sárgái, mindegyikhez hozzáadom a szükséges anyagokat: cukrok, só, olaj, liszt, sütőpor, jól kikeverem, majd jöhetnek az ízesítők, az egyikbe kakaópor és tej, a másikba durvára tört dió és tej, a harmadikba a reszelt citrom héja.

A tepsikbe sütőpapírt teszek, és belesimítom egyenletesen a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 C fokon pár perc alatt (5-6 perc) megsütöm, majd hagyom kihűlni, és lehúzom a papírt róla.

Mindegyik megsült tésztát hosszában elfelezem, így a két süteményhez kapok 3-3 lapot.

A széleiket 1-2 cm vastagon levágom, nem szükséges így csinálni, én csak azért csinálom, hogy ne legyen unalmas, és ezeket a tésztacsíkokat magasításnak beleteszem majd a krémbe vagy a lekvárba.

A krémhez egy edényben felforralom a tejszínt a cukorral és a vajjal, forralom 8 percig együtt, közben hozzáadom a presszókávét és a csokikat is. Legvégül lehúzom a tűzről, és a kakaóport egy pohárban elkeverem egy kevés forró tejszínes lével, így csomómentesen tudom belekeverni. Az egészet hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem dermedni (legjobb előző nap elkészíteni).

Ha megdermedt, géppel felhabosítom, jól kikeverem, és már tölthető is a piskótára.

Tálcára teszem az alsó lapokat, mindegyikre kerül sárgabaracklekvár, erre jönnek a tésztacsíkok, azután a csokikrém, ezután a középső lapok jönnek, erre kevesebb lekvárt rakok, majd csokikrémet, végül befedem a tetejével mindkét sütit, az egyikre csokimázat készítek, a másikra a maradék csokikrém kerül.

Grillázs mogyoró darabokkal és cicás figurákkal díszítem, és mehetnek a hűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss