Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládészuflé

MME MME
4/5
45 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szuflé (soufflé) készítését a sütő előmelegítésével kezdjük. A hőfok 190 legyen. Keverőtálban összekeverjük a következőket: tojássárgája, ricotta, vaníliarúd és olvasztott csokoládé, majd egy külön tálban a tojásfehérjét habbá verjük kevés cukorral. A ricottás keverékhez óvatosan hozzáadjuk a habot, majd a reszelt csokit. Kerámiapoharakat kivajazunk szobahőmérsékletű vajjal, kristálycukorral beborítjuk, és a felesleget kiöntjük. A keverőtálból a pohárkákat ¾-ig megtöltjük, majd vízfürdőbeb sütjük 14-15 percig. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. A képen látható soufflét Grand Marnier-vel ízesített madártejjel locsoltuk meg.

Megjegyzés

ChefLaszlo receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss