Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-zabpelyhes meggyszelet - lépésről lépésre!

MME MME
5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 bögre zabpehely
  • 1/2 bögre darabokra vágott étcsokoládé vagy csokicsepp
  • 1 bögre cukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg meggy
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál mandula-esszencia
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál keményítő
  • Valamint:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban összeforraljuk a meggyes tölteléket: a kimagozott meggyet, a cukrot, a citromlevet, ízesítjük fahéjjal és mandula-esszenciával. Közepes lángon főzzük a gyümölcsöt, igyekezzünk minél több folyadékot elpárolni belőle. A legvégén keményítővel besűrítjük, ez megfogja a maradék nedvességet – ez fontos, így nem ázik el a tésztánk.
  2. A tésztához minden hozzávalót egy nagy keverőtálba mérünk, és kezünkkel alaposan összemorzsoljuk.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a zabpelyhes morzsa 2/3 részét belemorzsoljuk egyenletesen. Erre jön a meggyes töltelék, majd a tetejére a tészta másik felét rámorzsoljuk.
  4. 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután lehet szeletelni.
  5. Fehércsokoládés öntetet is készíthetünk hozzá: vízgőz felett fehércsokoládét olvasztunk és kevés tejszínnel, és ezt locsoljuk a sütire tálaláskor.

Megjegyzés

PéterAndrás receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss