Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-vaníliás galuska tejszínhabbal

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 ml habtejszín (hulala)
  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 1 csomag csokoládés pudingpor (főzés nélküli)
  • dekorgyöngy

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzá kanalazzuk a lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütünk.
    2. Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémeket. A főzés nélküli pudingport (külön a csokoládésat és külön a vaníliásat) 4 dl hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült piskótát kihűtjük, majd 3x3 cm négyzetekre felvágunk. A habtejszínt mély tálba öntünk és felverjük.
    3. Üveg tál aljába piskóta négyzeteket helyezünk, amelyre rákanalazzuk habos vanília krémet. Erre ráhelyezzük a felkockázott a maradék piskóta négyzeteket és rákanalazzuk a habos csokoládé krémet. Végezetül a felvert tejszínhabbal beborítjuk az egészet és dekor gyönggyel díszítjük.

     

Megjegyzés

AJánlom a galuska szerelmeseinek!

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin