Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés vajkrémmel töltött torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg rétesliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A krrémhez:
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg tortabevonó
  • 20 dkg puha vaj
  • Valamint:
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
  • csokoládéreszelék a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát egy nappal előbb süssük meg! A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát (24 cm átmérő)kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokit apránként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük, majd a tésztát a formába töltjük, és kb.40 percig sütjük. Rácson 8 órán át hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.

A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, végül csokireszelékkel megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss