Elkészítés: A tésztát egy nappal előbb süssük meg! A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát (24 cm átmérő)kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokit apránként hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük, majd a tésztát a formába töltjük, és kb.40 percig sütjük. Rácson 8 órán át hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük.
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.
A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk, végül csokireszelékkel megszórjuk.