Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés túrótorta

default user icon
5 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 dkg hideg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • csipet só
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • a díszítéshez:
  • csokipasztilla
  • menta vagy citromfű

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük (légkeverésest 155-160 fokra). A feldarabolt vajat a liszttel, 7 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 tojással és a sóval összedolgozzuk. Gyorsan összegyúrjuk (a hideg bánásmódot szereti, ettől lesz majd omlós), és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Margarinnal kikenünk egy kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával egy kissé megszurkáljuk, és visszatesszük hűlni a hűtőbe.

    A maradék cukrot és vaníliás cukrot 4 tojással simára keverjük, belevegyítjük a túrót, a pudingport, belereszeljük a csokoládét. (Ez a csokireszelgetés a legmacerásabb része a dolognak, itt kezdtem megbánni hogy belefogtam ebbe a tortába, mert az egész konyha tiszta csokireszelékben úszott, ugyanis a leesett darabkák közben a melegben elkezdtek olvadozni. Nem is beszélve az elreszelt ujjaimról. Azonban a végeredmény mindenért kárpótolt. Szerintem nem lehet megúszni a reszelést és helyettesíteni pl. olvasztott csokival, mert nem lenne ugyanolyan állagú a végén, mint így.) Szóval az isteni csokis masszát az időközben elővett formába öntjük, és 1 órát sütjük. (Ezt szintén túlzásnak tartottam, és félidőben tízpercenként elkezdtem nyitogatni a sütőajtót, nehogy odaégjen, de TÉNYLEG kellett az 1 óra sülés neki, nem égett meg az alja!)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

esztiklock
Megsütöttem, pontosan úgy, ahogy a recept írta. Nekem túl tömény lett, de a csokirajongóknak bejött. Annyival dobatam fel, hogy a tetejére összefőztem sárgabaracklekvárt, aszalt sárgabarackkal és barackpálinkával. Ez a gyümölcsös réteg kellett, megtörte a tömény csokis tölteléket. Viszont szerintem is sok az 1 óra sütési idő. Elég lenne 415 perc.
mihaly_orsi@freemail.hu
Nem tudom, milyen állagúnak kell lennie a végeredménynek, én fél adagot sütöttem 175C-on, és másfél óráig tartott... Nem száradt ki, egy kicsit nedves a közepe még mindig, de már nem ragad. Finom lett, raktam rá tortabevonót is, így szuper! A csokit elektromos darálóval "reszeltem", kb 3 perc volt.
MartikaP
Megsutottem, egy kicsit valtoztattam rajta, tettem meg bele citromhejat, mazsolat. Egy kicsit sokallottam a sutesi idot, igy 50 percet sutottem, de legkozelebb meg ennel is kevesebbet sutom, egy kicsit szaraz lett a tesztaja. Egyebkent jo a recept.
Kószóné
Ma megsütöttem, nagyon finom és szép lett, a csoki reszelés a végén már nem volt túl jó,de kibírtam:-) Köszönöm a lehetőséget...:-)))
aurinko
Én féladaggal csináltam meg, így a kicsi tortaformába lett elég. Nagyon finom, nem is túl bonyolult, , érdemes belevágni (reszelni a sok csokit :). Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin