Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítjük (légkeverésest 155-160 fokra). A feldarabolt vajat a liszttel, 7 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 tojással és a sóval összedolgozzuk. Gyorsan összegyúrjuk (a hideg bánásmódot szereti, ettől lesz majd omlós), és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Margarinnal kikenünk egy kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával egy kissé megszurkáljuk, és visszatesszük hűlni a hűtőbe.
A maradék cukrot és vaníliás cukrot 4 tojással simára keverjük, belevegyítjük a túrót, a pudingport, belereszeljük a csokoládét. (Ez a csokireszelgetés a legmacerásabb része a dolognak, itt kezdtem megbánni hogy belefogtam ebbe a tortába, mert az egész konyha tiszta csokireszelékben úszott, ugyanis a leesett darabkák közben a melegben elkezdtek olvadozni. Nem is beszélve az elreszelt ujjaimról. Azonban a végeredmény mindenért kárpótolt. Szerintem nem lehet megúszni a reszelést és helyettesíteni pl. olvasztott csokival, mert nem lenne ugyanolyan állagú a végén, mint így.) Szóval az isteni csokis masszát az időközben elővett formába öntjük, és 1 órát sütjük. (Ezt szintén túlzásnak tartottam, és félidőben tízpercenként elkezdtem nyitogatni a sütőajtót, nehogy odaégjen, de TÉNYLEG kellett az 1 óra sülés neki, nem égett meg az alja!)