Csokoládés túrórolád

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás sárgája
  • 32 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • kb. 1 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg túró
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál búzadara
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 5 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen, majd 2 részre osztjuk, és 2 őzgerincformát kibélelünk vele.

    A túrót összekeverjük a cukorral, a tojások sárgájával és a grízzel, ezután hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját, majd beleöntjük a tésztával bélelt őzgerincformákba, és megsütjük.

    Ha kihűlt, tálcára borítjuk, és leöntjük a
    tortabevonóból étolajjal készített mázzal. Hagyjuk kicsit pihenni, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin