Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés szívkeksz

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16-18 darabhoz:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2 dkg kakaó
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál rum
  • A bevonáshoz és a mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1-2 evőkanál meggylé

Elkészítés

Elkészítés: A darált kekszet tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, és keverjük össze. Öntsük hozzá az olvasztott vajat, a lekvárt, a citromlevet és a rumot, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Könnyen nyújtható legyen, de nem szabad, hogy ragadjon.)

Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, és szúrjuk ki szív alakúra, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára egymás mellé. Tegyük be a fagyasztóba, hogy teljesen megkeményedjen.

A porcukrot keverjük össze a meggylével, hogy sűrűbb masszát kapjunk. A csokoládés bevonót olvasszuk fel gőz fölött, vonjuk be vele a szívkekszeket, majd a meggyes cukormázat ízlés szerint csorgassuk rá a csokoládéra (én mokkáskanállal csorgattam rá, de nylon zacskóba is tölthetjük, majd a végén kis rést vágva díszítsük ki a szíveket). Hagyjuk hogy a máz is teljesen megszáradjon, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss