Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral bélelem. A szilvákat felnegyedelem, magjukat eltávolítom.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verek. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, majd beleteszem a vajat, hozzákanalazom a tejet, folyamatos keverés mellett jöhet hozzá a liszt és a kakaó, végül a mogyoró. A fehérjehabot óvatosan beleforgatom.
A sütemény tésztáját belekanalazom az előkészített tepsibe, majd rábiggyesztem a szilvanegyedeket.
Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ruganyosra sütöm. Még melegen meghintem porcukorral, szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre