Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Csokoládés szederlekvár

Hozzávalók

  • 50 dkg szeder
  • 17 dkg befőzőcukor (3:1)
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg fehér csokoládé vagy étcsokoládé

Elkészítés

    1. Az átválogatott és megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt a befőzőcukorral együtt egy nagyobb edénybe szórjuk. Hozzáadjuk a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejét, jól összekeverjük, és állni hagyjuk kb. 2 óra hosszat.
    2. A cukrozott gyümölcsöt lassú tűzön felforraljuk. Belekeverjük a lereszelt csokoládét, majd bugyogva főzzük 5-10 percig. Ezután az edényben burgonyatörővel szétnyomkodjuk vagy botmixerrel pürésítjük.
    3. A lekvárral teletöltünk egy kb. 3 dl-es (vagy két kisebb) sterilizált csavaros üveget, majd légmentesen lezárjuk, és fejre állítjuk 5 percre. Visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Étcsokoládéval is elkészítheted, vagy a pürésítéskor megbolondíthatod egy kevéske rummal.
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csokoládés szederlekvár recept?


Magazin

Hírdetés
Hírdetés