Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés szalámi

MME MME
2 4.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk.

A csokoládét összetördeljük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfürdőre vagy mikrohullámú készülékbe visszatesszük. A kakaót átszitáljuk, a krémhez adjuk, majd a porcukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.

A csokoládés masszát a keksszel és a felaprított mandulával vagy dióval összegyúrjuk, és vizes kézzel hengerekké formázzuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vizes késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha marad, a hűtőszekrényben tároljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss