Elkészítése: A 4 tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a darált diót és a meggyet. A lisztbe beleszórjuk a fél csomag sütőport, és hozzákeverjük az előbb elkészített masszához. A csokit apróra daraboljuk, vagy le is reszelhetjük, és összekeverjük a masszával. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.
Egy őzgerinc formátsütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd középmeleg sütőben 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a csokimázat.
A máz hozzávalóit sűrűsödésig összeforraljuk, és a félig kihűtve bevonjuk vele a kihűlt tésztát. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre