Elkészítés: A magozott szilvát a cukorral, a vízzel és a fahéjjal összekeverjük, és lassan szétfőzzük. Levesszük a tűzről, a rumot hozzáadjuk, és melegen tartjuk. A tejet a tojásokkal, a tojássárgájával és az olajjal jól összekeverjük. A pudingport és a lisztet hozzáadjuk, és sima, sűrű állagúvá keverjük, aztán fél órát állni hagyjuk. Egy tepsibe – kb. 25 cm átmérőjű – egy kis étolajat öntünk és felmelegítjük. A tésztából kisütjük a palacsintákat. A kész palacsintákon a tölteléket szétterítjük, majd összehajtogatjuk, és porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre