Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés narancstorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 4 dl narancslé
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db narancs
  • A díszítéshez:
  • étcsokoládé-forgács
  • színes cukor

Elkészítés

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.
  2. A krémhez összeforralunk 3 dl narancslevet a cukorral, majd besűrítjük a maradék narancslében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a vajjal.
  3. A narancs héját lereszeljük, a gyümölcshúst kifilézzük, felaprítjuk, és mindkettőt a masszába forgatjuk. A krémmel 2 rétegben betöltjük a tortát úgy, hogy egy vékony réteg a tetejére és a oldalára is jusson. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd étcsokoládéforgáccsal és színes cukorral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss