A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.
A krémhez összeforralunk 3 dl narancslevet a cukorral, majd besűrítjük a maradék narancslében elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a vajjal.
A narancs héját lereszeljük, a gyümölcshúst kifilézzük, felaprítjuk, és mindkettőt a masszába forgatjuk. A krémmel 2 rétegben betöltjük a tortát úgy, hogy egy vékony réteg a tetejére és a oldalára is jusson. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd étcsokoládéforgáccsal és színes cukorral díszítjük.