Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-narancsos muffin

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 bögre 100 %-os narancslé
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 bögre főzőtejszín
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 púpos evőkanál keserű kakaópor
  • 10 dkg étcsokokoládé
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokis pudinpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg margarin
  • kevés rum vagy rumaroma

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a margarinnal összemorzsoljuk, és hozzátesszük a kakaóport és a fűszereket, a narancshéjat és a csokoládét lereszelve.

    A tejszínt kikeverjük a tojásokkal, és a lisztes keverékhez adjuk. Végül belekeverjük a narancslét. Jól kikeverjük ezzel is.

    Kikent, lisztezett vagy papírkapszlival bélelt muffinformákba kanalazzuk, és 180 fokon megsütjük.

    A krémhez a csokis pudingport felfőzzük 3 dl tejben 3 evőkanál cukorral. Ha kihűlt, ízesítjük pár csepp rumaromával vagy rummal, és habosra keverjük 10 dkg margarinnal. Ezzel díszítjük a kihűlt muffinokat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin