Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés muffinok

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 18 muffinhoz:
  • 2,5 dl tejszín
  • 45 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 16,5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Valamint:
  • cukorvirágok
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,8 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Tegyünk papírkosárkákat egy muffinsütő formába.

Alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel az étcsokoládét a tejszínnel egy lábosban, míg sima lesz. Hűtsük ki kissé a keveréket.

Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval. Szórjuk bele a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverjük jól össze.

Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot. Süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából.

Míg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé, de ne érjen a tál a vízbe. Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz.
Hagyjuk kissé kihűlni.

Vonjuk be a megsült és kihűlt muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.

Ezek is érdekelhetnek