Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-mogyoróvajas blondie

1 5/5

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 tk sütőpor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg barna cukor (por)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás (nagy)
  • 18 dkg mogyoróvaj
  • Mascarponekrém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • Vajkaramell hozzávalói:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek víz
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, és a sütőporral. A csokoládét apróra felvágjuk.
    2. Egy keverőtálba tesszük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tojást, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és a mogyoróvajat, majd egy keverőkanállal összeforgatjuk.
    3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, amit egy habkártyával egyenletesen elsimítunk. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük.Ezután kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd kiemeljük a papírral együtt egy rácsra, és teljesen kihűtjük. Ekkor még eléggé lágynak tűnik a tészta, de mire kihűl, éppen jó lesz az állaga. 
    4. A mascarponét simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
    5. A habos mascarponekrémet a teljesen kihűlt tésztára kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük addig, míg a karamellt elkészítjük.
    6. Egy serpenyőbe cukrot teszünk, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve karamellizáljuk szép világos barnára. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, óvatosan hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik. Mielőtt a süteményre csorgatnánk, pár percig kevergetve hűtjük, majd rácsorgatjuk a a hűtőből kivett süteményre.

    FEHÉR CSOKIS KEKSZSZELET >>> 

Megjegyzés

Használjunk 18x27 cm-es tepsit. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

julcsifri
Nagyon jól néz ki! Mikulás napi vendégvárásra elkészítem! Be is vásárolok hozzá a Príma bevásárló hétvégéjén! :)

Hasonló Receptek

Magazin