Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés mogyorótorta

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.

Közben a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Amint besűrűsödött, hozzáadjuk a csokoládét, a darált mogyorót, a rumot, és összevegyítjük. A masszába forgatjuk a keményre vert tojásfehérjéket, majd az egészet beleöntjük egy sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába.

Kb. 50 percig, illetve tűpróbáig 190 fokon sütjük, majd kihűtjük.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, s mogyoróval meghintett tejszínnel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss