Elkészítés: A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.
Közben a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Amint besűrűsödött, hozzáadjuk a csokoládét, a darált mogyorót, a rumot, és összevegyítjük. A masszába forgatjuk a keményre vert tojásfehérjéket, majd az egészet beleöntjük egy sütőpapírral bélelt 25 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába.
Kb. 50 percig, illetve tűpróbáig 190 fokon sütjük, majd kihűtjük.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, s mogyoróval meghintett tejszínnel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre