Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és csipet sóval elkeverem. A körtéket hámozást követően 1/2 cm-esre kockázom. Az egész tojásokat a porcukorral nagy keverőtálban elektromos habverővel fehéredésig keverem, hozzáadom a puha vajat, amivel krémesre dolgozom. Belekanalazom a mogyorót, majd folyamatos keverés mellett apránként a lisztes keveréket, a rumot és a gyümölcslevet. Hozzáadom a körtekockákat és a csokoládépasztillákat. Fakanállal gondosan elegyítem az összetevőket.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A sütőformába kanalazom a tésztát. 30-35 perc alatt készre sütöm. Azonnal kiborítom a formából. Rácson hagyom hűlni.
Közben vízfürdőn felolvasztom a csokoládét, melybe kevés vajat keverek. A már hideg koszorút bevonom csokoládéval, megszórom 1 evőkanál pirított, őrölt mogyoróval.