Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-mogyorós körtekoszorú

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kerek sütőformához:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
  • 7,5 dkg porcukor
  • 7 dkg puha vaj
  • 3 db közepes méretű egész tojás
  • 1/2 dl körtelé (narancslével is helyettesíthető)
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál fehér rum
  • 6 dkg csokolédápasztilla (vagy finomra aprított étcsokoládé)
  • 2-3 db zamatos körte (28-30 dkg)
  • 1 csipet só
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé (min. 60%-os kakaótartalommal)
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál őrölt, pörkölt mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és csipet sóval elkeverem. A körtéket hámozást követően 1/2 cm-esre kockázom. Az egész tojásokat a porcukorral nagy keverőtálban elektromos habverővel fehéredésig keverem, hozzáadom a puha vajat, amivel krémesre dolgozom. Belekanalazom a mogyorót, majd folyamatos keverés mellett apránként a lisztes keveréket, a rumot és a gyümölcslevet. Hozzáadom a körtekockákat és a csokoládépasztillákat. Fakanállal gondosan elegyítem az összetevőket.

A sütőt 175 fokra előmelegítem. A sütőformába kanalazom a tésztát. 30-35 perc alatt készre sütöm. Azonnal kiborítom a formából. Rácson hagyom hűlni.

Közben vízfürdőn felolvasztom a csokoládét, melybe kevés vajat keverek. A már hideg koszorút bevonom csokoládéval, megszórom 1 evőkanál pirított, őrölt mogyoróval.

Megjegyzés

A bevonat szilárdulása után szeletelhető, de másnap is kitűnő.

További fotók és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss