Csokoládés-mézes sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 7,5 dkg csokoládé
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg méz
  • csipet fahéj
  • 22,5 dkg pörkölt mogyoró
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 ek rum
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A csokoládét egy teflon bevonatú lábosban felmelegítjük az olajjal, a cukorral, a mézzel és a fahéjjal, majd langyosra hűtjük.
    2. Egy keverőtálban összedolgozzuk a durvára vágott mogyorót, a lisztet, a sütőport és a csokoládés-mézes keveréket a tojással és a rummal. 2 cm vastagra nyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
    3. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük lassú tűzön. Amikor kihűlt, bevonjuk az olajjal felolvasztott csokival, majd rombusz alakú szeletekre vágjuk fel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek