Elkészítés: 6 dl tejet felforralunk ízlés szerint cukorral. A meggy levében elkeverjük a pudingport és a fahéjat, a tejhez adjuk, megfőzzük. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk (ha van csokis-meggyes aroma, bőven tehetünk bele).
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk úgy, hogy kétszer akkora legyen, mint a tepsi, amiben sütni szeretnénk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát úgy tesszük bele, hogy majd a kilógó résszel befedjük a pitét. Beleszórjuk a grízt, a meggyet, fahéjat szórunk rá, majd ráreszeljük a csokit. Erre öntjük a pudingot. A kilógó tésztával befedjük, elegyengetjük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. 1 tojást felverünk, és a tetejére kenjük.
Aranybarnára sütjük, majd melegen porcukrozzuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre