Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-mascarponés gesztenyetorta

default user icon
3 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 1 doboz mascapone sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza (házi készítésű)
  • 4 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5-6 kanál tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyosra hűtve belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát, és megsütjük kb. 15 perc alatt.

    Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascapone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a végefelé beleteszünk 1 csomag habfixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük, és rásimitjuk a kész tortalapra.

    A tetejére felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel, és ezt öntjük a tetejére.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Andras01
Jó recept, ma készíttettem el, de én következő alkalommal a piskótát másfélszeresre fogom csinálni. Annyi segítséget adnék, h 3dl tejszín nincs csak 2x2dl a közértben. Viszont pont elég a 2x2dl. 3dl a krémhez a maradék 1dl pedig a csokimázhoz. Illetve én 2 tábla 90g-os étcsokit (semmi csillivilli x0% kakaó tartalmú, hanem normál tábla) használtam fel. A mázba egy kevés só is került. Cukor helyett pedig fruktózt használtam kicsit kevesebb mennyiséggel, mint a recept ír. A házi készítésű gesztenyemasszát mindenképpen elkészítem a következő alkalommal. :D
blahus
A házi készítésű gesztenye készítése nagyon egyszerű. A gesztenyéket megpucoljuk, utána feltesszük főzni és a másik héjától is megpucoljuk. Ezután egy szürőn átnyomkodjuk és a végén hozzáteszünk cukrot, rumot. A mascarpone krémet lazítani lehet felvert tejszínnel is de natúr sajtkrémmel is. A végén tesszük hozzá óvatosan a gesztenye masszát.
Nilszi
MIlyen a házi készítésű gesztenye? És a mascarpone-t mivel lazítod? Köszi.

Hasonló Receptek

Magazin