Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-mascarponés gesztenyetorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 1 doboz mascarpone sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyemassza (házi készítésű)
  • 4 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5-6 kanál tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyosra hűtve belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát, és megsütjük kb. 15 perc alatt.

Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascarpone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a végefelé beleteszünk 1 csomag habfixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük, és rásimitjuk a kész tortalapra.

A tetejére felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel, és ezt öntjük a tetejére.

Megjegyzés

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss