Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-mandulás-szilvás pite

default user icon
1

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 8 + 2 dkg világos nádcukor
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • 10-12 db nagy szem szilva
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és egy csipet sóval elkevert lisztet és a mandulalisztet.
    2. A tojásokat felverjük 8 dkg cukorral, majd amikor már habos, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a fahéjat. A csokoládés keverékkel összeforgatjuk a felvert tojásos keveréket.
    3. Sütőpapírral bélelt, kisméretű tepsibe öntjük a tésztánkat, a tetejét cikkekre vágott szilvával rakjuk ki, végül kevés nádcukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

      A recept lépésről lépésre >>> 

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamokam
Kedves András! Örök kérdés, amikor nem adják meg a tepsi méretét: mekkora tepsit használt?

Hasonló Receptek

Magazin