Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés mandarin

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét feaprítjuk, majd egy kis lábasban kevergetve megolvasztjuk vízgoz felett. Közben kibélelünk sütopapírral egy nagyobb tepsit.
  2. A mandarinokat megmossuk, majd meghámozzuk, a gerezdeket szétválasztjuk, a fehér puha belső héjat pedig gondosan eltávolítjuk.
  3. A gerezdeket egyenként az olvasztott csokoládéba mártjuk, majd mindent a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A csokis felüket megszórjuk egy kevés nagy szemu tengeri sóval, aztán hűvös helyre, vagy hűtőbe tesszük 30 percre, hogy kissé megszilárduljon a csokibevonat. Tengeri só helyett egyébként tört mogyoróval is megszórhatjuk. 

SZILVALEKVÁRRAL TÖLTÖTT TEPERTŐS PAPUCS 

ZSERBÓ (EREDETI RECEPT SZERINT TORTAFORMÁBAN SÜTVE) 

EGYTOJÁSOS CSOKIS PISKÓTA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss