Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-málnás sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kekszalaphoz:
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű kakaós keksz
  • 5 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás (fehérje és sárgája különválasztva)
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg krémsajt
  • A tetejére
  • 25 dkg málna
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Töltsük a kekszet fóliatasakba. Zárjuk le a tasakot, és nyújtófával vagy kézzel morzsoljuk össze teljesen a tasak tartalmát. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a morzsalékot, és nyomjuk bele egy tortaforma aljába.

    2. Olvasszuk meg a csokoládét mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőn, közben néhányszor megkevergetve. Elektromos kézi habverővel verjük habosra a tojásfehérjét a cukorral. Keverjük hozzá óvatosan a sajtkrémet és a megolvasztott csokoládét.

    3. Osszuk el a masszát a tortaformában, és tegyük be a hűtőbe.

    4. Tálalás előtt a 10 dkg étcsokoládét olvasszuk fel a tejszínnel, majd öntsük a torta tetejére, díszítsük a málnával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin