Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-málnás muffin

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A tojásokat a vajjal és a porcukorral habosítani kezdjük, ha kész, akkor a lisztet átszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Lassan a száraz anyagokat elkezdjük az alapba keverni, közben csorgatjuk hozzá folyamatosan a tejet, de csak annyit mindig, hogy felvegye de közben sűrű massza állaga maradjon. Óvatosan beleforgatjuk a tört csokoládét, a legvégén a málnát és a citromhéjat.

Muffinpapírral bélelt formákba töltjük, de nem kell egészen a pereméig, mert különben nagyon csúcsosak lesznek, és elterülnek a sütőpor miatt.

200-180 fokon szép pirosra sütjük.

Tálalás után mindenképpen várjuk egy kicsit a fogyasztás előtt mert a megolvad csokoládé könnyen égést okozhat a sütemény belsejében.

Megjegyzés

Narancshéjjal és kevés rum aromával még csalogatóbb illatokat varázsolhatunk a konyhába. - Fulopjg

Ezek is érdekelhetnek

Friss