Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés madártej

5/5

Hozzávalók

  • 1,5 l tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 7 db tojás
  • mazsola
  • rum
  • cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek csokoládés pudingpor

Elkészítés

    1. 1 liter tejet felteszünk melegedni 1 csomag vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
    2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
    3. A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukor ral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felettmegolvasztjuk, majd kicsit hűtjük, és a cukros tojássárgájához keverjük, keverés közben pici tejet öntünk hozzá, végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
    4. A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát, felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.Jól behűtve tálaljuk.

    MENNYEI DESSZERT 3 ÖSSZETEVŐBŐL: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>> 

    KRÉMTÚRÓ ÉS CSOKIHAB: 15 LÁTVÁNYOS, DE EGYSZERŰ POHÁRKRÉM >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin