1 liter tejet felteszünk melegedni 1 csomag vaníliás cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba.
A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felettmegolvasztjuk, majd kicsit hűtjük, és a cukros tojássárgájához keverjük, keverés közben pici tejet öntünk hozzá, végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát, felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.Jól behűtve tálaljuk.