Csokoládés kosárkák

default user icon

Hozzávalók

  • Kb. 40 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg házi zsír
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

    1. A cukrot a zsírral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Puha tésztát kapunk, amit belenyomkodnunk a kis kosárkaformákba.
    2. Sütőlemezre téve forró sütőben (200-220 fokon) 10 perc alatt készre sütjük a kosárkákat. Még forrón kiszedjük a formákból.
    3. A krémhez összekeverjük a cukrot, a tojást, a tejet, a kakaót és a lisztet. Felfőzzük, majd a tűzről levéve, de még melegen belekeverjük a vajat.
    4. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd megtöltjük a kosárkákat. A végén gyümölccsel díszítjük. 

Megjegyzés

Ez az adag kb. 40 kosárka adagja, ez lehet több vagy kevesebb is attól függően, hogy ki milyen vastagon tölti bele a tésztát a formába. Én most cseresznyét használtam hozzá, de nagyon finom meggyel is. Tehetünk rá málnát, epret vagy más gyümölcsöt is. Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!

Tancsa Lászlóné Erika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek