Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük úgy, hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.
Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A vajjal jó habosra, krémesre keverjük.
A tekercset a papírból kibontjuk, a krémmel betöltjük, feltekerjük, hűtőbe tesszük.
Amikor jól lehűlt a rolád, a keményre vert tejszínnel bevonjuk, csokiforgáccsal és meggyszemekkel díszítjük.