Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 5 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A bevonathoz:
  • 3 dl habtejszín
  • csokiforgács
  • meggy

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük úgy, hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.

Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük, majd kihűtjük. A vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

A tekercset a papírból kibontjuk, a krémmel betöltjük, feltekerjük, hűtőbe tesszük.

Amikor jól lehűlt a rolád, a keményre vert tejszínnel bevonjuk, csokiforgáccsal és meggyszemekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek