Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés gesztenyetorta rumos meggyel

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meggyet előző este áztassuk be rumba, de ha jó előre tervezünk, akkor már akár egy héttel korábban.

A gesztenyemasszát törjük át krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a tejszínt, a vanília kikapart magjait, és keverjük egynemű masszává.

A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött. A tojások fehérjét verjük habbá, adjuk hozzá a cukrot, és verjük még így néhány percig, amíg teljesen el nem olvad benne a cukor. A gesztenyés masszát keverjük össze az olvasztott csokoládéval, majd szitáljuk bele a lisztet, alaposan keverjük el ezzel is, ezután három körben, óvatosan forgassuk bele a felvert habot.

Öntsük a tésztát 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és toljuk 50 percre 150 °C-os sütőbe.

Kínáljuk lecsöpögtetett rumos meggyel, hedonisták adhatnak hozzá még egy gombóc vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss