Elkészítés: A meggyet előző este áztassuk be rumba, de ha jó előre tervezünk, akkor már akár egy héttel korábban.
A gesztenyemasszát törjük át krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a tejszínt, a vanília kikapart magjait, és keverjük egynemű masszává.
A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött. A tojások fehérjét verjük habbá, adjuk hozzá a cukrot, és verjük még így néhány percig, amíg teljesen el nem olvad benne a cukor. A gesztenyés masszát keverjük össze az olvasztott csokoládéval, majd szitáljuk bele a lisztet, alaposan keverjük el ezzel is, ezután három körben, óvatosan forgassuk bele a felvert habot.
Öntsük a tésztát 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és toljuk 50 percre 150 °C-os sütőbe.
Kínáljuk lecsöpögtetett rumos meggyel, hedonisták adhatnak hozzá még egy gombóc vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre