Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés gesztenyés alagút

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg darált keksz
  • 5-7 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2-1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. Egy kisebb formát ( kb 10 *23 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán. A gesztenyemasszából egy kevéskét félreteszünk, a többit villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a porcukrot és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Az egészet összegyúrjuk a tejjel és a masszát a formába nyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük
    2. Másnap a gesztenyés alagutat a formából egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, majd körbekenjük vele az alagutat. A maradék tejszínt egy csillagcsöves habzsákba töltjük és becsíkozzuk vele desszertet.
    3. A félretett gesztenyemasszát egy fokhagymaprésbe töltjük és rányomjuk az alagút tetejére, majd étcsokoládét reszelünk rá. Kínálásig hűtőben tároljuk.

    GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

    GESZTENYÉS GOLYÓ>>> 

    GESZTENYÉS CSOKOLÁDÉSZALÁMI>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin