Egy kisebb formát ( kb 10 *23 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélek túllógjanak a formán. A gesztenyemasszából egy kevéskét félreteszünk, a többit villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a kekszet, a porcukrot és a vajjal összeolvasztott csokoládét. Az egészet összegyúrjuk a tejjel és a masszát a formába nyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát és egy éjszakán át hűtőben dermesztjük
Másnap a gesztenyés alagutat a formából egy tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a fóliát. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük, majd körbekenjük vele az alagutat. A maradék tejszínt egy csillagcsöves habzsákba töltjük és becsíkozzuk vele desszertet.
A félretett gesztenyemasszát egy fokhagymaprésbe töltjük és rányomjuk az alagút tetejére, majd étcsokoládét reszelünk rá. Kínálásig hűtőben tároljuk.