Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés gesztenyekrém

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött.

A gesztenyepürét törjük át krumplinyomón, locsoljuk meg 1 evőkanálnyi Amaretto likőrrel. Keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd két körben óvatosan forgassuk össze a csokoládés gesztenyével. Töltsük poharakba, majd tegyük hűtőbe.

Egy forralóedényben főzzük össze a cukrot 1 evőkanál vízzel, majd ha szirupos állagú, dobjuk bele a gesztenyéket, és lassú tűzön pároljuk puhára. Adjunk hozzá 1 evőkanál Amaretto likőrt, forraljuk el az alkoholt.

A krémet a szirupos gesztenyével kínáljuk.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss