Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csokoládés gesztenyekrém

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 8-10 szem tisztított főtt gesztenye
  • 2 evőkanál Amaretto likőr
  • 8 dkg nádcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött.

    A gesztenyepürét törjük át krumplinyomón, locsoljuk meg 1 evőkanálnyi Amaretto likőrrel. Keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd két körben óvatosan forgassuk össze a csokoládés gesztenyével. Töltsük poharakba, majd tegyük hűtőbe.

    Egy forralóedényben főzzük össze a cukrot 1 evőkanál vízzel, majd ha szirupos állagú, dobjuk bele a gesztenyéket, és lassú tűzön pároljuk puhára. Adjunk hozzá 1 evőkanál Amaretto likőrt, forraljuk el az alkoholt.

    A krémet a szirupos gesztenyével kínáljuk.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes