Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-földimogyorós muffin

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 10-12 darabhoz:
  • 15 dkg finomliszt
  • 11 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 2-3 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1,5 dl tej
  • marok sós! földimogyoró
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • csipet só (jódozott asztali só)
  • 1 kiskanál sütőpor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokkal kezdünk: kettéválasztjuk őket, a fehérjét kevés (3 dkg) cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját szintén robotgéppel felverjük keményre, szinte habosra. Ezután belekeverjük az 1 csomag vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a vanília aromát, valamint hozzáadjuk az étolajat. Egy másik tálba átszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belereszelünk 2-3 dkg étcsokoládét.

    A cukros tojássárgájába lassan belekeverjük a lisztes keveréket (én általában ezt is robotgéppel teszem). A marok földimogyorót apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékhez adjuk. Majd szép lassan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot (csak lassan, nehogy összetörjön).

    A tésztát muffinpapírral bélelt sütőformákba adagoljuk. Aki szereti az édeset, és én szeretem, Snickers-t is rakhat a tészták közepébe. Egy darabot 2-3 felé vágunk, és a közepükbe nyomkodjuk.

    Az így kiadagolt muffinok tetejére csipet sót szórjuk sütés előtt. Mindegyik muffinra csak nagyon-nagyon keveset kell rakni. Ezzel még intenzívebb az édes íz. Ez a művelet el is hagyható.

    180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt készre sül. Jó étvágyat hozzá! :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin