Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-földimogyorós muffin

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokkal kezdünk: kettéválasztjuk őket, a fehérjét kevés (3 dkg) cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját szintén robotgéppel felverjük keményre, szinte habosra. Ezután belekeverjük az 1 csomag vaníliás cukrot, a maradék cukrot és a vanília aromát, valamint hozzáadjuk az étolajat. Egy másik tálba átszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd belereszelünk 2-3 dkg étcsokoládét.

A cukros tojássárgájába lassan belekeverjük a lisztes keveréket (én általában ezt is robotgéppel teszem). A marok földimogyorót apró darabokra vágjuk, és ezt is a keverékhez adjuk. Majd szép lassan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot (csak lassan, nehogy összetörjön).

A tésztát muffinpapírral bélelt sütőformákba adagoljuk. Aki szereti az édeset, és én szeretem, Snickers-t is rakhat a tészták közepébe. Egy darabot 2-3 felé vágunk, és a közepükbe nyomkodjuk.

Az így kiadagolt muffinok tetejére csipet sót szórjuk sütés előtt. Mindegyik muffinra csak nagyon-nagyon keveset kell rakni. Ezzel még intenzívebb az édes íz. Ez a művelet el is hagyható.

180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt készre sül. Jó étvágyat hozzá! :)

Ezek is érdekelhetnek

Friss