Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-eperkrémes piskótarolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó (holland)
  • 2 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • Az eperkrémhez:
  • 30 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 15-20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. Elkészítés: A piskótához tegyük egy keverőtálba a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojásokat, és kezdjük el robotgéppel habosra keverni. Addig keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön. Ekkor állandó keverés mellett adjuk hozzá a vanília-aromát és kanalanként a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk a tojásos keverékhez, és keverőlapáttal keverjük óvatosan össze. (SÜTŐPOR NEM KELL BELE!!!)
  2. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk rá a masszát, és egyenletesen simítsuk el. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt készre (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem).
  3. A sütőből kivéve borítsuk a tésztát egy liszttel vékonyan megszórt sütőpapírra, óvatosan húzzuk le a forró tésztáról a sütőpapírt, majd takarjuk le egy nyirkos konyharuhával (a bevizesített konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nyirkos legyen). Letakarva hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni, majd vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével csavarjuk fel (a tészta nem fogja magába szívni a konyharuhából a nedvességet!!!).
  4. A krémhez az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel, néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük a mascarponekrémhez. Vegyünk ki belőle pár kanállal, tegyük félre, ezzel vonjuk majd be a rolád külső részét. A maradék krémhez adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan keverjük össze (én pár szem epret villával összenyomtam, és úgy kevertem a krémhez).
  5. Csavarjuk ki a papírból a tésztát, majd egyenletesen kenjük meg az epres krémmel, óvatosan csavarjuk fel, majd a félretett krémmel vonjuk be a külsejét is. A félretett, olvasztott csokoládéba mártott eperszemekkel díszítsük ki, a maradék csokoládéval ízlés szerint csorgassuk meg a roládot. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  6. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


    9+1 ISTENI PISKÓTATEKERCS, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD!>>>

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PISKÓTAROLÁD: SÜTÉSI ÉS TEKERÉSI PRAKTIKÁK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss