Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés-diós torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pudingokat megfőzőm az 1 liter tejben, utána belerakom a cukrot is.

Közben a tejszínt habbá verem, a zselatint pedig 1 dl vízben felforralom. A kész pudingot hozzáöntöm a tejszínhabhoz, és mehet hozzá a zselatin is. Ez szépen csomómentesre dolgozom, majd mehet bele az apróra vágott dió is.

A piskótát félbevágom. Egy tortaformát kibélelek fóliával, kb. 1-2 cm vastagságú krémet szedek bele, erre mehet az első réteg piskóta, majd a maradék krém, végül az utolsó réteg piskóta. Mehet a hűtőbe minimum 6 órára, de lehetőleg tovább.

Ezután a tortát tálra fordítom, leemelem a formát és a fóliát, majd díszítem a fél diószemekkel. Én fehércsokit szoktam tenni a tetejére.

Megjegyzés

Készülhet meggyes variációban is, akkor a zselatint meggylével forralom.

A diót lehet reszelt formában is a tetejére szórni jól mutat.

Nagyon jó sütkérezést kívánok hozzá.
- Kateszi

Ezek is érdekelhetnek

Friss