Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a 8 dkg porcukrot, csipet sót, az egészet összekeverem. Egy kis tálba ütöm a tojást, amit 1 teáskanál tejszínnel kissé felverek. A hideg vajat nagylyukú reszelőn a lisztes keverékhez reszelem, gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd a tejszínnel elegyített tojással tésztává gyúrom. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre beteszem a hűtőszekrénybe.
Közben elkészítem a tölteléket. A kukoricakeményítőt a tejjel és tejszínnel közepes méretű lábosba kanalazom, alaposan elkeverem, majd folyamatos keverés mellett melegíteni kezdenem. Hozzáadom a vaníliával kevert porcukrot, a rumot és a diót, mikor kissé besűrűsödött, belekeverem a vajat, hűlni hagyom.
A sütőt 175 fokra előmelegítem, a tepsit sütőpapírral bélelem.
A pihentetett tésztát kettévágom. Először az egyik felét nyújtom akkorára, hogy kényelmesen beleférjen az előkészített tepsibe úgy, hogy a peremére is jusson. Villával kissé megszurkálom, majd megkenem a narancslekvárral. Erre halmozom a diótölteléket. A másik tésztát is kinyújtom, befedem vele a tepsi tartalmát. A széleit kissé összenyomkodom, hogy sütés közben is egyben maradjanak a szélei. Villával megszurkálom a tetejét, hogy sehol se púposodjon fel. 30-35 perc alatt világosra sütöm. A tepsiben hagyom hűlni.
A mázhoz a csokoládét feldarabolom, a tejszínnel együtt kis lábosban felolvasztom, majd hozzákeverem a vajat. A diófeleket félig megmártom a csokoládéban – mindegyiket sütőpapírra helyezem.
A maradék csokoládéval bevonom a sütemény tetejét, villával hullámvonalakat rajzolok bele, majd elhelyezem rajta a csokoládéval félig bevont diókat. Hűlni hagyom. Ha megszilárdult a máz, 24 azonos méretű kockára darabolom.