A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral géppel legalább 5 percig keverjük, amíg szép selymes lesz. Ezután belekeverjük a fehérjehabot, és apránként beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.
Kibélelünk egy tortaformát (szögletes és kerek is lehet), a tésztát elsimítjuk benne. Ezután az apró kockára vágott puha kandírozott narancshéjat belepotyogtatjuk a tésztába.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a tortát 45-50 percig sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A csokikrémhez egy edényben feltesszük forrni a tejszínt, a cukrot és a vajat. Kevergetve 8 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a kakaóport és a kockákra tördelt étcsokit is. Csomómentesre keverjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlés után hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk teljesen megdermedni. (Érdemes a krémet pár órával előbb elkészíteni.) Dermedés után géppel jól kikeverjük, amelytől selymes és könnyű lesz.
A tortalapokat és az oldalát megkenjük a csoki krémmel. A tetejére megolvasztjuk az étcsokis bevonót egy pici tejszínnel, majd elsimítjuk a torta tetején.
Az 1 dl tejszínt zselatinfix-szel és egy pici cukorral kemény habbá verünk, majd nyomózsákba kanalazzzk, és csíkokat húzunk a torta tetejére: Ez fognak támaszkodni a karamell lapok.
A karamell lapokhoz előkészítünk egy zsírpapírt. 3-4 evőkanál cukrot egy edényben pici tejszínnel állandó keverés mellett világos barnára pirítunk (kb. 5-6 perc), majd a zsírpapírra csorgatjuk. Kihűlés után leszedegetjük, és a tejszínhabos csíkoknak támasztva feldíszíjük a tortát.
Készen kapható csokivirágokkal a közepét is kirakhatjuk.
Lehetne még ízesíteni a csokikrémet bármivel, de a fiam kérése az volt, csak csokis legyen, és mivel az Ő szülinapjára készült, így maradt csak csokis.
- ekesandi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!